De Verhalenmakers tippen

Als verhalenmakers lezen wij de stad. We nemen je mee in onze ontdekkingen in en rondom Eindhoven die wij met jullie delen. Ook tippen wij films en literatuur.

 

In de eerste aflevering is Sigrid aan het woord:

Tentoonstelling

Robot Love tot 2 dec. in de Campina Melkfabriek Eindhoven (entree 15 euro)

Laat je nadenken over een toekomst met kunstmatige intelligentie. Worden we op onze oude dag door robots verzorgd? Zullen mens en machine in de toekomst steeds meer versmelten? Kun je van een robot houden?

Film

Leaning into the Wind – Andy Goldsworthy

Een film van Thomas Riedelsheimer volgt de kunstenaar Andy Goldsworthy en zijn relatie tot de natuur. Als kijker zie je door de ogen van Goldworthy de struiken, een rivierbedding, de wind, als nieuw. Door deze film word je een beetje opgetild. Je komt er vrolijk vandaan.

Boek

Jezus van Shusaku Endo. Deze Japanse auteur schreef een biografie van Jezus. Hij laat daarin de wonderen weg en presenteert Jezus paradoxaal genoeg als degene die door zijn leerlingen verkeerd werd begrepen. Hij laat zien hoe moeilijk het is om een boodschap van naastenliefde aan het verstand te peuteren. Willem Jan Otten schrijft in een voorwoord bij dit boek dat als je het boek uit hebt, je eens te meer in het duister tast over hoe het mogelijk is dat iemand – een gewone, bange, menselijke sterveling – zoveel onbegrip en verraad heeft kunnen verduren zonder te breken, dat wil zeggen: zonder het geloof in mensen te verliezen.

Geef een reactie