Hier staan de activiteiten die er de komende tijd zullen plaatsvinden

apr
20
ma
Tafels van vriendschap
apr 20 @ 18:30 – 21:00
apr
21
di
Shusaku Endo: Jezus in Japan (lezing door Willem-Jan Otten en Sigrid Coenradie) @ Academisch Genootschap
apr 21 @ 19:30 – 21:30

Schrijver Willem Jan Otten en dr. Sigrid Coenradie verzorgen een inleiding op de boeken van de Japanse schrijver Shusaku Endo. Endo (1923-1993) is een van de grootste naoorlogse schrijvers. Hij werd geboren in Tokio, maar groeide op in Mantsjoeriije en Kobe, waar hij in 1934 werd gedoopt. Endo studeerde Franse literatuur in Lyon en gaf les aan de universiteit van Tokio. Hij vertaalde onder andere Mauriac’s Therese Desqueroux in het Japans. Vanaf 1955 publiceerde hij talloze romans waarin zijn worsteling met het christelijk geloof en met morele dilemma’s centraal staat. Zijn werk wordt vaak vergeleken met dat van Graham Greene, die Endo roemde als een van de beste auteurs van de twintigste eeuw. In het westen werd Endo vooral bekend werd door zijn roman Stilte, die in 2017 door Martin Scorsese verfilmd werd.

Jan Willem Otten is al jaren gefascineerd door de blik van Shusaku Endo op Jezus. Die fascinatie deelt hij met Sigrid Coenradie. Zij promoveerde in 2016 op een theologisch/filosofisch onderzoek naar het literaire werk van Shusaku Endo.

 

mei
26
di
Diner pensant: The meaning of life (docu) @ Remonstranten Eindhoven
mei 26 @ 18:30 – 21:30

Een diner pensant is een 3-gangen maaltijd met een diepergaand gesprek. Inleider is Lars Konings. Hij maakte een documentaire over de vraag die vanavond centraal staat: wat is de zin het leven?. Het is ook mogelijk om alleen de documentaire te zien. Die begint om 20 uur en duurt 36 min. Bekijk de trailer:

https://www.youtube.com/watch?v=58xnsaa-iS0