Activiteiten

Hier staan de activiteiten die er de komende tijd zullen plaatsvinden

nov
25
wo
Diner pensant met Jacky v.d. Goor @ Dommelhoefkerk
nov 25 @ 19:30 – 22:30
Diner pensant met Jacky v.d. Goor @ Dommelhoefkerk

Diner pensant: Je leven in één herinnering

Op woensdag 25 november is Jacky van de Goor mijn gast. De avond staat in het teken van zin in het alledaagse leven. Aanleiding is haar promotieonderzoek over dit onderwerp en het boek dat zij hierover heeft geschreven, dat begin november verschijnt.

Stel, er is een hiernamaals. Daar worden al je herinneringen gewist, op één na. Welke herinnering zou jij kiezen om mee te nemen?

In haar zoektocht naar zin en betekenis in het leven werd organisatiecoach en onderzoeker Jacky direct geraakt door deze vraag uit de Japanse film ‘After Life’. In de loop van de jaren stelde ze deze vraag aan honderden mensen en verzamelde ze de verhalen die zij in antwoord op deze vraag vertellen. Verhalen van mannen en vrouwen, van directeuren en daklozen, van Hollandse bejaarden en internationale studenten, van nonnen en bankiers, van christenen, moslims en atheïsten. Ze vertellen ons over de zin van het leven, en in haar boek ‘Je leven in één herinnering’ doet zij verslag van haar voornaamste ontdekkingen.
Opvallend genoeg blijkt dat veel dingen waar we ons doorgaans druk over maken niet de dingen zijn waar het werkelijk om gaat. De herinneringen die mensen kiezen zijn een spiegel op onze moderne samenleving en roepen vragen op over welvaart en welzijn, over geluk en ongeluk, over weten en niet-weten, over nut en waarde. Tijdens het diner pensant zal Jacky haar inzichten delen en een aantal van deze prachtige herinneringen voordragen, ook die van haarzelf. Om vervolgens samen in gesprek te gaan over wat er echt toe doet.
Welke herinnering kies jij?

Jacky van de Goor werkt vanuit haar bureau Legende aan de groei en bloei van mensen en organisaties.
Daarnaast is zij als onderzoeker verbonden aan het StoryLab van de UTwente.
Meer informatie over Jacky en haar onderzoek vind je op www.lifeinonequestion.org