Hier staan de activiteiten die er de komende tijd zullen plaatsvinden

mrt
15
zo
Vertelfestival ‘Mijn held en ik’
mrt 15 @ 14:00 – 17:00

Religie bestaat bij de gratie van verhalen. Verhalen uit verschillende levensbeschouwelijke tradities klinken op 15 maart in de binnenstad van Eindhoven, De professionele verhalenvertellers AnneMagriet Veldhorst, Dick van der Pijl, Arjen Ubels en Joke Kuijpers gaan u laten genieten van hun vertelkunst. Met levende muziek en high-tea. De laatste voorstelling (om 15.30 uur) is ook voor kinderen vanaf 7 jaar geschikt. Dommelhoefstraat 1a in Eindhoven om 14 uur en duurt tot 17 uur.

Aanmelden is noodzakelijk en kan t/m 10 maart 2020 via www.ticketkantoor.nl/shop/vertelfestival

mrt
17
di
Shusaku Endo: Jezus in Japan (lezing door Willem-Jan Otten en Sigrid Coenradie) @ Academisch Genootschap
mrt 17 @ 20:00 – 22:00

Schrijver Willem Jan Otten en dr. Sigrid Coenradie verzorgen een inleiding op de boeken van de Japanse schrijver Shusaku Endo. Endo (1923-1993) is een van de grootste naoorlogse schrijvers. Hij werd geboren in Tokio, maar groeide op in Mantsjoeriije en Kobe, waar hij in 1934 werd gedoopt. Endo studeerde Franse literatuur in Lyon en gaf les aan de universiteit van Tokio. Hij vertaalde onder andere Mauriac’s Therese Desqueroux in het Japans. Vanaf 1955 publiceerde hij talloze romans waarin zijn worsteling met het christelijk geloof en met morele dilemma’s centraal staat. Zijn werk wordt vaak vergeleken met dat van Graham Greene, die Endo roemde als een van de beste auteurs van de twintigste eeuw. In het westen werd Endo vooral bekend werd door zijn roman Stilte, die in 2017 door Martin Scorsese verfilmd werd.

Jan Willem Otten is al jaren gefascineerd door de blik van Shusaku Endo op Jezus. Die fascinatie deelt hij met Sigrid Coenradie. Zij promoveerde in 2016 op een theologisch/filosofisch onderzoek naar het literaire werk van Shusaku Endo.

 

apr
1
wo
God in gedichten @ Remonstranten Eindhoven
apr 1 @ 16:00 – 17:30

Caserie God in gedichten

Eelke Jager (Eindhoven, 1939) verzameld al jaren gedichten over God. In die gedichten wordt God soms bij name, soms helemaal niet genoemd. Het zijn gedichten die met zorg gekozen zijn en die goed passen in een vrijzinnige traditie. Jager werkte bij Philips als copywriter, adviseur en secretaris van de directie. Nu hij met pensioen is houdt hij zich bezig met lezen en schrijven, koken en reizen. Hij publiceerde enkele kleine boeken.

apr
8
wo
Diner pensant over duurzaamheid en circulaire economie @ Remonstranten Eindhoven
apr 8 @ 18:30 – 21:00

Bas Luiting werkte bij het bedrijf dat voor Philips heel Strijp-s voorzag van metalen goten. ‘Bij zo’n verbouwing ging alles eruit: kanalen, stopcontacten, alles. Ook al was het eigenlijk nauwelijks gebruikt. Doodzonde.

Dus ontwikkelde Luiting, eenmaal voor zichzelf begonnen, een kabelgoot van zetmeel en ging hij in de kringloopeconomie van hergebruik. Hij bedacht verschillende producten: Bricks, een grote stapelbare legosteen voor serieuze toepassingen, maar ook de ConVert, een zeecontainer omgebouwd tot studentenwoning. En verder inspireert hij graag anderen. Daarom schreef hij het boekje Circulaire economie.Circulaire economie is duurzaamheid in het kwadraat

Graag denken we tijdens een driegangen diner met hem na over de vraag hoe duurzaam (of circulair) wij zelf leven en wat onze motivatie en inspiratie daarbij is.

8 april van 18.30-21.00 uur. Bijdrage in de kosten 20 euro. Aanmelden via het contactformulier op deze pagina.