Hier staan de activiteiten die er de komende tijd zullen plaatsvinden

dec
11
wo
Diner pensant met Hans Matheeuwsen: “vele druppels maken een oceaan”. @ Remonstranten Eindhoven
dec 11 @ 18:30 – 21:00

 

Diner Pensant op 11 december met Hans Matheeuwsen

“Vele druppels maken een oceaan”

Een diner pensant is een goed, wat dieper gravend, gesprek met een inleider. We praten onder het genot van een smakelijk driegangen diner.

De inleider op woensdag 11 december is a.s. is Hans Matheeuwsen. Hij is het gezicht van het Vredesburo Eindhoven. Hij begeleidt groepen en ontwikkelt programma’s voor schoolkinderen en gaat langs de klassen met o.a. een anti-pest programma.

Hoe is het als je je onvermoeibaar inzet en elk jaar maar weer moet zien of het Vredesburo subsidie krijgt? Hoe is het als je door je inzet voor je idealen een buitenbeentje bent in je eigen familie? Hoe vermijd je dat je cynisch wordt als je je idealen niet kunt verwezenlijken en de vrede niet dichterbij ziet komen door het geweld in de wereld, de vluchtelingenstroom, de klimaatverandering? Hoe hou je je idealen hoog?

Ik ben blij en vereerd dat Hans Matheeuwsen bereid is om een diner in te leiden! Hij is een heel aardig iemand, die in alle kwetsbaarheid zijn verhaal wil delen. En daarnaast is hij een zeer verdienstelijke hobby kok, die ons van zijn kookkunsten zal laten genieten.

Meer informatie:

-tijdstip: van 18.30 tot 21.00 uur.

-kosten: 20 euro per persoon.

-doelgroep: dertigers (breed gezien: half twintig tot half veertig) en mensen die jong-van-geest zijn.

-organisatie: Sigrid Coenradie, vernieuwingspredikant (www.de verhalenmakers.nl)

-aanmelden: s.coenradie@hotmail.com ; 06 21893485

 

 

 

 

Hans Matheeuwsen (Weert, 1956) groeide op in Maarheeze. Hij  ‘probeerde’ een jaar filosofie in Nijmegen. Dat ging niet helemaal volgens plan. Teruggekeerd in Eindhoven deed hij de sociale academie. Na een paar banen in het onderwijs / welzijnswerk en veel vrijwilligerswerk (o.a. oprichten van het Vredesburo) volgde hij alsnog een studie filosofie.

Hans werkte o.a. een jaar in India, waar hij zich specifiek richtte op effecten van ontwikkelingsprogramma’s op het leven in kleine gemeenschappen. In 1992 kon hij via een regeling aan de slag bij het Vredesburo. Die kans greep hij met beide handen aan, omdat daar al zijn idealen bij elkaar kwamen. Als coördinator houdt hij zich met veel plezier (en soms frustratie) vooral bezig met Vredeseducatie. Daarnaast vervult hij diverse bestuursfuncties bij Eindhovense organisaties.

dec
24
di
Kinderkerstviering @ Remonstranten Eindhoven
dec 24 @ 15:00 – 17:30

Kinderkerstviering

Om 15 uur kerstversieringen knutselen voor jonge en wat oudere kinderen.

Om 16 uur kinderkerstviering met kerstspel.

Kom gerust als herder of als engel.

 

jan
8
wo
Diner pensant met Hans Matheeuwsen van Stichting Vredesburo Eindhoven @ Remonstranten Eindhoven
jan 8 @ 18:30 – 21:30

Diner pensant met Hans Matheeuwsen van St. Vredesburo Eindhoven.