Hier staan de activiteiten die er de komende tijd zullen plaatsvinden

feb
4
di
Schrijf je autobio @ Remonstranten Eindhoven
feb 4 @ 10:30 – 14:00

Aan de hand van eenvoudige oefeningen schrijf je zelf een verhaal. Dat doe je niet door iets te verzinnen, maar door het verhaal uit je pen te laten rollen. Wat vertelt dit verhaal jou? Schrijfervaring is niet nodig.

Tussendoor gaan we lekker lunchen. Kosten 17,50 euro. Opgave via www.verhalenmakers040.nl

 

 

mrt
15
zo
Huiskamer verhalenfestival
mrt 15 @ 14:00 – 17:00

Religie bestaat bij de gratie van verhalen. Verhalen uit verschillende levensbeschouwelijke tradities klinken op 15 maart op vier locaties in de binnenstad van Eindhoven, De professionele verhalenvertellers AnneMagriet Veldhorst, Dick van der Pijl en Joke Kuijpers gaan u laten genieten van hun vertelkunst. De verhalentocht langs de huiskamers in de binnenstad van Eindhoven begint aan de Dommelhoefstraat 1a in Eindhoven om 14 uur en duurt tot 17 uur.

Aanmelden is noodzakelijk en kan tot 1 maart 2020 via www.verhalenmakers040.nl

mrt
17
di
Shusaku Endo: Jezus in Japan (lezing door Willem-Jan Otten en Sigrid Coenradie) @ Academisch Genootschap
mrt 17 @ 20:00 – 22:00

Schrijver Willem Jan Otten en dr. Sigrid Coenradie verzorgen een inleiding op de boeken van de Japanse schrijver Shusaku Endo. Endo (1923-1993) is een van de grootste naoorlogse schrijvers. Hij werd geboren in Tokio, maar groeide op in Mantsjoeriije en Kobe, waar hij in 1934 werd gedoopt. Endo studeerde Franse literatuur in Lyon en gaf les aan de universiteit van Tokio. Hij vertaalde onder andere Mauriac’s Therese Desqueroux in het Japans. Vanaf 1955 publiceerde hij talloze romans waarin zijn worsteling met het christelijk geloof en met morele dilemma’s centraal staat. Zijn werk wordt vaak vergeleken met dat van Graham Greene, die Endo roemde als een van de beste auteurs van de twintigste eeuw. In het westen werd Endo vooral bekend werd door zijn roman Stilte, die in 2017 door Martin Scorsese verfilmd werd.

Jan Willem Otten is al jaren gefascineerd door de blik van Shusaku Endo op Jezus. Die fascinatie deelt hij met Sigrid Coenradie. Zij promoveerde in 2016 op een theologisch/filosofisch onderzoek naar het literaire werk van Shusaku Endo.