Hier staan de activiteiten die er de komende tijd zullen plaatsvinden

okt
14
wo
Diner pensant met Alice Cottaar @ Dommelhoefkerk
okt 14 @ 18:30 – 19:30

Diner pensant: Groeien aan elkaar.

Op woensdag 14 oktober is Alice Cottaar mijn gast. Het onderwerp van de avond is lastig te omschrijven. Het gaat erover dat we vooral aan elkaar groeien op de plekken waar het schuurt. Dat je van fouten leert, maar dan anders. Aanleiding is haar boek ‘Een goede moeder sterft’, dat op zaterdag 26 september verschijnt. Over het diner pensant schrijft Alice:

Als kind had ik het idee dat, als iedereen maar zou nadenken, alles goed zou komen. Dat we dan allemaal tot dezelfde conclusie zouden komen. Die gedachte is nog steeds verleidelijk, maar ik ben bang dat we er met één enkele conclusie niet komen in deze wereld. Dus wil ik niet alleen nadenken, maar ook luisteren. Dus niet alleen een diner pensant, maar ook een diner écoutant. Klinkt minder mooi, dat geef ik toe, maar niet alles kan in harmonie als we de wereld willen redden.

Het gaat op deze avond over de disharmonie, over de wanklanken in onze wereld en hoe wij daar allemaal op verschillende manieren mee omgaan. Maar vooral hoe we daar allemaal op verschillende manieren van leren. Want misschien moeten we nog een stukje verder en moeten we naast denken en luisteren ook leren en zelfs groeien. Dat gebeurt vooral op de punten waar het wrijft en wringt. Dan groei je aan de mensen die je zo nabij zijn dat ze je soms aardig in de weg staan. Dat gebeurt in het verhaal dat ik geschreven heb bij een moeder en een dochter die elkaar ontvluchten omdat de pijn te groot wordt. Dat gebeurt in ons leven keer op keer als we elkaar proberen te dwingen in de conclusie die wij getrokken hebben, in de wereld die wij geschapen hebben.

Als we zo denken, luisteren, leren en groeien, moeten we vooral niet vergeten te eten, want ook dat verbindt. Ik hoop … Misschien moeten we onze hoop even laten varen en ons mee laten voeren door het gebeuren op woensdag 14 oktober om 18.30 uur in de Dommelhoefkerk bij het diner grandissant. De kerk is open vanaf 18 uur; kosten 20 euro.
Opgave via www.verhalenmakers040.nl.


Alice Cottaar is auteur en lezer; natuurkundige en voorganger; ouder en kind; autistisch en verbaal; oma die moedert; man en vrouw en eet vegetarisch en vaak veganistisch. Al met al nogal wars van hokjes.