Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Kom Spelen! – Lancering Dialoogspel tussen Zon en Maan

mei 16 @ 1:30 pm - 4:30 pm

Kom spelen!

Hevige verliefdheid, verlies van een dierbare, een bergtop bereiken.

Positief of negatief – zulke ‘contrastervaringen’ zijn ontregelend. Wat blijkt van waarde te zijn?

Wat biedt houvast of geeft weer richting? Roept zo’n ervaring aanvaarding (zon) op of verzet (maan)? In dit dialoogspel leg je met vijf à acht deelnemers een reis af tussen ‘zon’ en ‘maan’. Het is een individuele groepsreis: samen zoek je de zin of zinloosheid van je eigen ervaringen, waarbij je soms nieuwe betekenissen ontdekt.

 

Tussen zon en maan

Tussen Zon en Maan leert je omgaan met heftige ervaringen, momenten waarop de wereld plotseling anders wordt. ‘Je kunt verbeelden hoe jouw ideale wereld eruit zou zien na een ingrijpende ervaring.’ Tussen Zon en Maan biedt deelnemers een manier om op een gestructureerde manier ingrijpende persoonlijke ervaringen kunt delen en vorm te geven. De deelnemers vertellen elkaar over een belangrijke positieve of negatieve ervaring, de anderen luisteren zonder oordeel. Bij de ervaring wordt naar bronnen gezocht die de ervaring een plaats geven zodat een nieuwe wereld van begrip en compassie ontstaat. Tussen zon en maan is een spel, dat je in een kring, in de geestelijke gezondheidszorg, in de kerk, in de bibliotheek, op school, met je collega’s, of met een vriendenclub kunt spelen.

 

Voor Joseph en zijn broer

Tussen zon en maan is gebaseerd op het boek Voor Joseph en zijn broer van prof. Christa Anbeek, dat onlangs de prijs voor het beste spirituele boek won.

 

Studiemiddag in De Ontdekfabriek

De Ontdekfabriek op Strijp S is een passende omgeving om met het nieuwe spel kennis te maken. Sigrid Coenradie interviewt Christa Anbeek. Spelontwerper Willem-Jan Renger houdt een inleiding Van idee tot spel.  Daarna gaan we het spel spelen onder leiding van Rachelle van Andel en kun je, als j de smaak te pakken hebt, het spel kopen om er zelf mee aan de slag te gaan of  je opgeven voor spelmiddagen die in Eindhoven worden georganiseerd.

 Kosten:

25 euro (regulier)

10 euro (studenten) 

Tickets via de volgende link: 

https://www.ticketkantoor.nl/shop/komspelen

Gegevens

Datum:
mei 16
Tijd:
1:30 pm - 4:30 pm
Website:
https://www.ticketkantoor.nl/shop/komspelen

Locatie

De Ontdekfabriek
Torenallee 22
Eindhoven, 5617 BD
+ Google Maps