Wie zijn wij?

Foto: Stijn Rademaker

Rachelle van Andel (1991, rechts) groeide op in het kleine Brabantse dorpje Andel. Haar nieuwsgierigheid en zoektocht naar betekenis brachten haar al snel naar verschillende mensen en plekken in de wereld, en nu dus naar Eindhoven!

Ze studeerde wijsbegeerte in Antwerpen, humanistiek in Utrecht en remonstrantse theologie en spiritual care in Amsterdam. Tussendoor maakte ze nog een uitstap naar muziektherapie, omdat je met muziek soms meer kunt zeggen dan met woorden.

Het liefst doordenkt Rachelle de samenleving in al haar facetten, en onderzoekt ze hoe we naast elkaar kunnen leven. Door welke verhalen laten we ons leven leiden? Hoe kunnen wij als mens tevoorschijn komen? Wat hebben eeuwenoude verhalen en rituelen ons nog te zeggen, en hoe kunnen wij die vertalen naar onze tijd? Welke verhalen worden verteld, welke verhalen stoppen we weg en begraven we diep in onszelf?

Verbinding, ontmoeting en verdieping van en voor stadsgenoten staan centraal in haar werk. Ze is een idealist met realiteitszin en bouwt graag bruggen tussen verschillende mensen.

 

Sigrid Coenradie (1961, links)  is gericht op anderen en werkt graag met mensen. Ze is daarbij enthousiasmerend en verbindend en hoort vaak terug dat ze een rustgevende werking op mensen heeft. Ze kan goed luisteren en mensen inspireren, bemoedigen en troosten. Ze wil graag resultaten zien van haar werk. Ze is innovatief, en wil meer dan alleen “op de winkel passen’. Ze daagt anderen en zichzelf steeds opnieuw uit andere perspectieven in te nemen. Ze is creatief in het bedenken van ongebaande paden en heeft de moed om die ook te bewandelen. Ze geeft niet gauw op.

Sigrid begon haar loopbaan op de redactie van uitgeverij Meinema. Ze was werkzaam als jeugdwerkadviseur in de Haagse Hervormde Gemeente, docent levensbeschouwing en filosofie op het St. Stanislascollege in Delft. Sinds 2007 werkt ze als predikant in de remonstrantse broederschap.

Ze studeerde theologie en filosofie aan de Universiteit van Amsterdam en volgde het remonstrants seminarium aan de Universiteit Leiden. In 2016 promoveerde ze aan de Universiteit Utrecht.

Haar promotieonderzoek ging over het begrip plaatsbekleding in het werk van de Japanse schrijver Shusaku Endo. In 2017 organiseerde ze een succesvol symposium naar aanleiding van de film Silence (Martin Scorsese), een verfilming van Endo’s bekendste roman.

Sigrid werd in 1961 in Schiedam geboren, woonde in Wapenveld op de Veluwe en groeide na de scheiding van haar ouders op bij haar grootouders in Dordrecht. Ze heeft een dochter Fu Qi (21).

Sigrid en Rachelle zijn beide aangesteld als vernieuwingspredikant bij de Remonstrantse Broederschap.  Ze werken vanuit de Remonstrantse kerk in Eindhoven. Een kerk zonder dogma’s, waarbij geloof begint bij jouw vragen en zoektocht. Als vernieuwingspredikanten krijgen zij de ruimte om op eigen wijze vorm te geven aan de zoektocht naar inspiratie & bezinning.