Waar doe ik het allemaal voor? Wat vind ik belangrijk in mijn leven? Als er zoveel in de wereld is waar ik mij voor in kan zetten, hoe maak ik een keuze waar ik daadwerkelijk voor wil gaan?

Hoe balanceer ik tussen studie,werk, liefde en relaties? Wat als ik val? Wat als de wereld rauw op mijn dak valt, hoe ga ik daarmee om?

Als je tussen 20 en 35 bent verandert er veel in je leven. Van studie tot werk en relaties worden er nieuwe ontwikkelingen in gang gezet, die van belang zijn voor je toekomst. In onze tijd is het complex geworden om te navigeren tussen alle mogelijkheden en kansen. Stress, burn-out,slapeloosheid en ervaringen van verlies zijn thema’s die kunnen spelen in je leven.  Maar ook spelen kwetsbaarheid en ongelijkheid een rol, waar je ongetwijfeld in meerdere of mindere mate mee te maken zult krijgen.

Het is fijn om begeleiding te krijgen bij de vragen die er toe doen. Ik geloof dat we dat het beste kunnen doen door met elkaar samen te werken, en te bouwen aan een community waarbij je je kunt verbinden met jezelf, de ander en de wereld om je heen.

We doen dat op 3 verschillende manieren: MEDITATE, ACT & CELEBRATE

  1. Meditate: Elk jaar vindt er een stadretraite plaats in Eindhoven gericht op jongeren in de leeftijd van 20 tot 35 jaar. De eerste retraite staat gepland in juli 2019 in samenwerking met ervaringsdeskundige armoede en schulden Alinda Scheepers. We zullen onze eigen waarden en verlangens onderzoeken, ook zullen we geconfronteerd worden met de uitdagingen van de stad Eindhoven. Daarnaast is meditate ook gericht op bezinningmomenten en inhoudelijke bijeenkomsten over belangrijke thema’s. In april staat bijvoorbeeld burn-out op de planning in de bibliotheek Eindhoven, en in mei wordt ook rondom burn-out gewerkt in samenwerking met de TU Eindhoven.
  2. Act gaat over het nemen van verantwoordelijkheid voor de plek waarin je leeft,woont,studeert en werkt. Maar, misschien nog wel belangrijker is dat we ons leren verbinden me die plek. Wat kunnen we doen, en wat wordt er gedaan om het samenleven te bevorderen in Eindhoven?
  3. Celebrate gaat over het vieren van het volle leven; hoe kunnen wij ja zeggen tegen het volle leven? Welke rituelen, kunstvormen & verhalen kunnen ons daarbij helpen?

Je bent van harte welkom om deel te nemen, en met ons  mee te bouwen in Eindhoven. Stuur een e-mail naar: info@rachellevanandel.nl voor meer informatie!

 

Activiteiten lente/zomer 2019:

11 april: Stress & burn-out, What’s it all about: Lezing in bibliotheek Eindhoven

14 mei: Under pressure: Event over burn-out in samenwerking met TINT op de Technische Universiteit voor studenten en medewerkers

8 juni: huiskamerfestival Eindhoven

12 -14 juli: Stadsretraite Eindhoven

Mei/juni: Stiltemeditaties in de stad. Datum wordt zsm bekend gemaakt.