verhalen in tijden van corona

Sigrid Coenradie/ maart 22, 2020/ Verhalen delen

Franz Kafka en het meisje met de pop

De schrijver Franz Kafka, die geen kinderen had, liep door een park in Berlijn toen hij een huilend meisje ontmoette. Ze huilde omdat ze haar lievelingspop was verloren. Kafka en het meisje zochten het park af, maar vonden de pop niet. De volgende dag zouden ze verder zoeken.

De volgende dag, toen de pop nog steeds onvindbaar was, gaf Kafka het meisje een brief ‘geschreven’ door de pop. “Huil niet, alsjeblieft. Ik ben op reis om de wereld te ontdekken. Ik zal je schrijven over mijn avonturen.

Zo begon een verhaal dat wekenlang duurde. Tijdens hun ontmoetingen las Kafka de brieven van de pop voor. Ze stonden vol belevenissen en gesprekken die het meisje prachtig vond.

Uiteindelijk bracht Kafka de pop terug. D.w.z. hij kocht een nieuwe pop voor haar. “Hij lijkt helemaal niet op mijn pop”, zei het meisje. Waarna ze een nieuwe brief kreeg waarin de pop schreef: “mijn reizen hebben me veranderd, maar ik hou nog steeds van jou”. Het kleine meisje omhelsde de pop en nam haar blij mee naar huis.

Een jaar later overleed Kafka. Een paar jaar later vond het meisje, dat een tiener was geworden, een briefje in de pop. Toen ze het openvouwde stond er: “Alles waar je van houdt zal waarschijnlijk verloren gaan, maar uiteindelijk zal liefde altijd terugkeren in een of andere vorm. Franz Kafka”.

Share this Post