Sigrid Coenradie (1961) gelooft dat geloof (fides) vooral vertrouwen is. Ze denkt dat er behoefte is aan zingeving in een voor velen hectisch bestaan.  Ze is gericht op anderen en werkt graag met mensen. Ze is daarbij enthousiasmerend en verbindend en hoort vaak terug dat ze een rustgevende werking op mensen heeft. Ze kan goed luisteren en mensen inspireren, bemoedigen en troosten. Ze werkt graag met verhalen. Sigrid wil graag resultaten zien van haar werk. Ze is innovatief, en wil meer dan alleen “op de winkel passen’. Ze daagt anderen en zichzelf steeds opnieuw uit andere perspectieven in te nemen. Ze is creatief in het bedenken van ongebaande paden en heeft de moed om die ook te bewandelen. Ze geeft niet gauw op.

Het is haar droom om nieuwe (tijdelijke) groepen van mensen rond zich te verzamelen die bezig zijn met zingeving, op een ongedwongen, speelse wijze. Ze organiseert diners pensant, bijeenkomsten rond het zingevingsspel Tussen Zon en Maan en bijeenkomsten in cafe Stories (Strijp-S) ‘Ontwerp je eigen levensbeschouwing‘. 

Sigrid begon haar loopbaan op de redactie van uitgeverij Meinema. Ze was werkzaam als jeugdwerkadviseur in de Haagse Hervormde Gemeente, docent levensbeschouwing en filosofie op het St. Stanislascollege in Delft. Sinds 2007 werkt ze als predikant in de remonstrantse broederschap. Sinds 2018 als vernieuwingspredikant in Eindhoven.

Ze studeerde theologie en filosofie aan de Universiteit van Amsterdam en volgde het remonstrants seminarium aan de Universiteit Leiden. In 2016 promoveerde ze aan de Universiteit Utrecht.

Haar promotieonderzoek ging over het begrip plaatsbekleding in het werk van de Japanse schrijver Shusaku Endo. In 2017 organiseerde ze een succesvol symposium naar aanleiding van de film Silence (Martin Scorsese), een verfilming van Endo’s bekendste roman.

Sigrid werd in 1961 in Schiedam geboren, woonde in Wapenveld op de Veluwe en groeide na de scheiding van haar ouders op bij haar grootouders in Dordrecht. Ze heeft een dochter Fu Qi (22).

Sigrid is aangesteld als vernieuwingspredikant bij de Remonstranten.

Een kerk zonder dogma’s, waarbij geloof begint bij jouw vragen en zoektocht. Als vernieuwingspredikant krijgt zij de ruimte om op eigen wijze vorm te geven aan de zoektocht naar inspiratie & bezinning.