Sigrid Coenradie (1961)

Naast predikant van de remonstranten in Eindhoven ben ik innovatiepredikant. In mijn werk als innovatiepredikant gaat het om zingeving en verbinden. Ik verbind mensen door verhalen. Vandaar mijn “bedrijfje” verhalenmakers040.nl. Mijn manier van werken kenmerkt zich door werken met verhalen, diversiteit en openheid, enthousiasme in samenwerken en creativiteit in vieren.

Als het gaat om zingeving, geloof ik dat geloof (fides) vooral vertrouwen is. In mijn werk merk ik weinig tot geen verschil in vertrouwen van mensen binnen en buiten de kerk. Ik zie dat er behoefte is aan zingeving in een voor velen hectisch bestaan. 

Ik kan goed luisteren en mensen inspireren, bemoedigen en troosten. In mijn studies theologie en filosofie heb ik veel geleerd over mogelijke bronnen van zingeving. Ik  ben niet “vaag”. Zingeving heeft alleen betekenis als het mensen ook echt zin geeft in hun bestaan. Ik wil graag resultaten zien van mijn werk. Ik ben innovatief, en wil meer dan alleen “op de winkel passen’. Ik daag anderen en mijzelf steeds opnieuw uit andere perspectieven in te nemen. Ik ben creatief in het bedenken van ongebaande paden en heb de moed om die ook te bewandelen. Ik geef niet gauw op.

Het is mijn droom om nieuwe (tijdelijke) groepen van mensen rond zingeving te verzamelen die reflecteren op het leven, op een ongedwongen, speelse wijze. Ze organiseert diners pensant, bijeenkomsten rond het zingevingsspel Tussen Zon en Maan en bijeenkomsten rond schrijvend-jezelf-ontdekken. 

Sigrid begon haar loopbaan op de redactie van uitgeverij Meinema. Ze was werkzaam als jeugdwerkadviseur in de Haagse Hervormde Gemeente, docent levensbeschouwing en filosofie op het St. Stanislascollege in Delft. Sinds 2007 werkt ze als predikant in de remonstrantse broederschap. Sinds 2018 als vernieuwingspredikant in Eindhoven.

Ze studeerde theologie en filosofie aan de Universiteit van Amsterdam en volgde het remonstrants seminarium aan de Universiteit Leiden. In 2016 promoveerde ze aan de Universiteit Utrecht.

Haar promotieonderzoek ging over het begrip plaatsbekleding in het werk van de Japanse schrijver Shusaku Endo. In febr. 2017 organiseerde ze een succesvol symposium naar aanleiding van de film Silence (Martin Scorsese), een verfilming van Endo’s bekendste roman.

Sigrid werd in 1961 in Schiedam geboren, woonde in Wapenveld op de Veluwe en groeide na de scheiding van haar ouders op bij haar grootouders in Dordrecht. Ze heeft een dochter Fu Qi (22).

Sigrid is aangesteld als innovatiepredikant bij de Remonstranten.

Een kerk zonder dogma’s, waarbij geloof begint bij jouw vragen en zoektocht. Als innovatiepredikant krijgt zij de ruimte om op eigen wijze vorm te geven aan de zoektocht naar inspiratie & bezinning.